Wetterling Gallery gjorde besökare hemmastadda på The Armory Show

Wetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory ShowWetterling Gallery The Armory Show

På The Armory Show presenterade Wetterling Gallery ett urval av några av Amerikas mest uppmärksammade samtidskonstnärer. Men det som gjorde utställningen unik var dess inramning. Lokalen inreddes som en exklusiv lägenhet, dekorerad med inredning från Svenskt Tenn.

Från Stockholm transporterade vi de noga utvalda möblerna, mattorna och belysningen till The Armory Show i New York. Inredningen från Svenskt Tenn bidrog till en intim atmosfär. Genom att placera verk som ofta förknippas med stora utställningslokaler i en möblerad miljö, gavs besökarna en chans att få en mer personlig koppling till sina favoritverk.

Björn Wetterling, Wetterling Gallery Photo Patrik SehlstedtThe Armory Show är en av de viktigaste konstmässorna i världen och vi har i år satsat på en omfattande installation som inkluderade inte bara konst, utan även möbler. Det är ett stort och viktigt projekt för oss som kräver att ingenting går snett och alla inblandade jobbar noggrant och professionellt. Vi har under många år arbetat med MTAB och det är ett självklart val att anlita dem för våra transporter när det verkligen gäller: när det är komplicerade verk, internationella transporter med tullprocedurer, båt- och flygfrakt, samt tighta deadlines,

säger Björn Wetterling, Founding Director Wetterling Gallery.

Om Wetterling Gallery

Wetterling Gallery är ett av Skandinaviens ledande gallerier för samtidskonst och presenterar årligen ett flertal utställningar med såväl etablerade som nya konstnärer i Stockholm. Wetterling Gallery deltar även i ett flertal internationella konstevents.

Läs om kommande utställningar på wetterlinggallery.com