Transport av medicinteknisk demoutrustning

Ultraljud SÖSUltraljud till SÖS

I takt med digitaliseringen letar sig allt mer avancerad teknik ut i samhället. Utrustning som förut var begränsad till sjukhus, finns nu på mottagningar och vårdcentraler runt om i landet. Vi på MTAB märker av detta i form av ett ökat antal transporter och installationer av demoutrustningar.

Medicinteknisk utrustning som används för demonstration och utbildning lever ett kringflackande liv. När sjukhus, kliniker eller mottagningar ska utbildas eller prova ny teknik, lånas utrustning ut av våra kunder. Allt för att utrustningen ska kunna testas och utvärderas av ansvariga och personal. Teknikutvecklingen har även inneburit att utrustningen byts ut regelbundet, vilket innebär ett behov av fortbildning av personalen. Det här medför att demoutrustningen allt som oftast befinner sig på turné i Sverige och Europa för att spara både tid och pengar.

Säker lagerhållning

Genom att ta hand om lagringen av demoutrustningen mellan besöken på klinikerna, är vi redo att leverera när det passar dig. Samordningslogistik effektiviserar processen, minimerar ledtider och säkerställer en trygg förvaring av utrustningen. MTAB tillhandahåller mer än 27 000 kvadratmeter lagerytor i Norden. Din utrustning förvaras i klimatanpassade lokaler på våra säkerhetslager och bevakas dygnet runt.

Temperaturreglerade lastbilar

Medicinteknisk utrustning är känslig och därför används alltid våra specialanpassade lastbilar som körs av utbildad och erfaren personal. Bilarna är temperaturreglerade och anpassade för att säkert kunna transportera våra kunders produkter. Bland annat innebär utformningen av lastutrymmet att vi kan erbjuda säkra transporter av oemballerade produkter. Över 99% av våra transporter sker helt utan skador.

Redo att användas

Vårt uppdrag innebär att leverera till den tänkta placeringen, till den plats där utrustningen ska användas. Efter att våra utbildade chaufförer har avemballerat utrustningen genomförs kontroll av utrustningen genom att systemet startas upp. Självklart tar vi med oss eventuellt emballage innan vi lämnar platsen. Allt för att den medicintekniska utrustningen ska vara redo att tas i bruk direkt efter leverans.

 

På väg igen

Demoutrustning används ofta under en kortare period. När det är dags att avsluta demoperioden, hämtar vi utrustningen på plats och transporterar den till vårt lager. För att säkerställa kvaliteten så rengörs och nollställs alltid utrustningen innan den görs redo för leverans till nästa kund. Vid behov kan vi även lagerföra utrustningen på egna högsäkerhetslager mellan leveranserna.

Samarbete med ledande leverantörer

Som Nordens ledande transportör av medicinteknisk utrustning levererar och installerar vi demoutrustning i hela Norden och övriga Europa. Exempel på utrustningar är ultraljud, röntgenutrustning, patientövervakning, kuvöser, mikroskop och analysinstrument med tillhörande kringutrustning. Våra kunder inom detta segment är flertalet kända leverantörer av medicinteknisk utrustning.

Behöver du hjälp med transport och installation av medicinteknisk utrustning eller annan känslig utrustning? Hör av dig till vårt kompetenta team inom HighTech så skräddarsyr vi en lösning som passar just era behov.


Läs mer om vår övriga tjänster: