Upptäck Skulpturens kraft på Thielska Galleriet

 

15 juni – 29 september 2019

Under utställningen Gustav Vigeland – Skulpturens kraft och känsla kan besökare uppleva ett brett spektrum av Gustav Vigelands skulpturer. I egenskap av transportpartner har MTAB ansvarat för transport, tillverkning av emballage, installation och konservatortjänst.

Den norske skulptören och konstnären Gustav Vigeland skulle ha fyllt 150 i år, detta firar Thielska Galleriet med en utställning producerad i samarbete med Vigelandsmuseet i Oslo. Gustav Vigeland – Skulpturens kraft och känsla visar upp Vigelands konst i Stockholm med verk från perioden 1890-1940.

Upptäck en skulptör som hela livet sysslade med människan – kroppen, själen och våra relationer

säger Museichef Patrik Steorn, Thielska Galleriet.

Thielska Galleriet MTAB Fine Art Logistics

Mycket mer än en konsttransport

MTAB Fine Art Logistics medverkar som stolt transportpartner till utställningen. Inför transporten ansvarade MTAB för planeringen och tillverkningen av specialbyggda transportlådor. Det var även MTAB som hanterade hämtningen av verken i Oslo samt transporten till Thielska Galleriet i Stockholm.

Samtliga verk installerade på plats av MTAB:s medarbetare. Under installationen samarbetade Vigelandmuseets konservator Ingebjørg Mogstad samt MTAB:s egna konservator Elisabeth Geijer med tillståndsrapporter och monteringar.

Thielska Galleriet MTABSom konservator är man en tillgång under hela utställningsprocessen – från urval av konstverk till installation och underhåll av verk i utställning. Konservatorns tekniska kunskap och materialkännedom är egenskaper som ger mervärde och en garanti att konsten tas väl om hand och hanteras på rätt sätt

berättar Elisabeth Geijer.

Elisabeth Geijer

Möt vår konservator

Som konservator på MTAB arbetar Elisabeth Geijer med att tillståndsbedöma konsten och hitta lösningar som passar specifika verk. Konst kan ha olika behov gällande hantering, installation, packning eller magasinering – här säkerställer Elisabeth utförande enligt gällande standarder och de senaste forskningsrönen.

Elisabeth har en stödfunktion inom MTAB:s verksamhet dit både medarbetare och kunder kan vända sig med funderingar kring hantering och bevarande av konst. Som konservator gör hon tillståndsrapporter och gör installationer ihop med våra konsthanterare. Tillsammans med Jessica erbjuder hon även kurser för kurirer.

Vart är din konst på väg? Läs mer om våra tjänster inom Fine Art Logistics.