MTAB förstärker inom turnétransporter

Världsturnéer i egen regi

MTAB fortsätter sin expansion inom turnétransporter genom rekryteringen av Jonas Bengtsson, som projektledare inom framförallt flyg- och sjötransporter inom event och turné hos MTAB.

jonas bengtsson, turnéservice
jonas bengtsson, turnetransport

Jonas kommer senast från Sound Moves (UK) i London, ett av världens ledande företag inom fraktlösningar för all form av nöjesindustri, där han under tre år arbetat med stora internationella artister och deras turnéer.

Jonas har varit Sound Moves  projektledare för den skandinaviska marknaden, och hanterat sjö- och flygtransporter för internationella turnéer, som bland annat Cullbergbaletten, The Knife, The Hives, Kent och Dramaten.

På MTAB kommer Jonas att vidareutveckla transporttjänster åt kunder som ska turnera internationellt med sjö- och flygtransporter. Genom den personliga relationen med Sound Moves kan MTAB erbjuda högsta standard på världsomspännande frakt- och hanteringsservice åt nordiska artister och eventföretag.

Hela norden
Jonas kommer att ha sin bas på MTABs huvudkontor i Bromma, men ha hela norden som arbetsfält.

– Kvalitet i alla delar var ledord i mitt arbete på Sound Moves och jag är glad över att komma till ett företag som har samma ambitioner och samtidigt många års erfarenhet av turnéverksamhet, säger Jonas.
I MTABs erbjudande för flyg- och sjötransporter inom event och turné ingår en rad mervärdestjänster som till exempel ATA Carnet, tullklarering, säkerhetsskanning, säkerhetslagring och konsulttjänster.

– I vårt uppdrag ingår alltid att personligen övervaka packningen av turnématerialet. Vi väger, mäter, bygger upp pallarna, plastar in och kontrollerar att utrustningen är säkrad innan den körs till flyg- eller sjötransporten.

– På motsvarande sätt arbetar våra samarbetspartners när de tar emot utrustningen. Och vi har samma kvalitetssyn oavsett om det gäller ett mindre band eller en världsartist med flera tusen ton utrustning. Alla detaljer måste kontrolleras in i minsta detalj, med tanke på värdet och att det är mycket känslig utrustning vi ansvarar för.

För mer information:

Läs mer om
 Turnetransport eller kontakta oss.

Johannes Fors, Försäljningschef MTAB, +46 8-54 600 131
Gustav Forssell, Chef Turnéservice, +46 8-54 600 156
Jonas Bengtsson, Säljare flyg/sjö, +46 73-0-30 09 26