MTAB förvärvar Bollhem

Simon och Mikael B. Turnetransport.
Simon Fors, tv, och Micke Bollhem.

Bollhem har sedan slutet av 1980-talet varit ett av Sveriges ledande turnétransportföretag och har utfört turnétransporter för många svenska och även flera stora internationella akter.
– Vi är mycket nöjda med att kunna genomföra den här affären med Mikael, säger Simon Fors, VD på MTAB. Bollhem är ett mycket välskött och välkänt företag i branschen och har ett mycket gott rykte för sin höga kvalitet.
MTAB har som målsättning att växa inom segmentet turnétransporter.
–  Med Mikael Bollhem och hans företag höjer vi nu vår kompetens, utvecklar och breddar vårt produktutbud och tjänster, samt får möjlighet att skapa synergieffekter som vi hoppas ska tillföra våra kunder en rad fördelar, säger Simon Fors.

Ledande turnétransportör
Mikael Bollhem har under en tid sökt en större partner för att kunna utveckla sin verksamhet:
–  Jag ser fram emot att kunna bidra med min kompetens och erfarenhet för att inom MTAB bygga upp Sveriges ledande turnétransportservice, säger han. Vi kommer också erbjuda turnétransporttjänster över hela Norden och Europa. Det är en nytändning för mig personligen, och jag känner samma energi från Simon Fors och hans kolleger.
Mikael Bollhem kommer att ha sin arbetsplats på huvudkontoret i Bromma och ingå i ledningen för MTABs affärsområde Turnéservice tillsammans med Sten Jogbäck och MTABs affärsområdeschef för turnétransporter, Gustav Forsell.

Turnetransport
Turnetransport

Fakta om Bollhem
Förutom musikscenen har Bollhem i över 20 år transporterat bland annat Cullbergbalettens turnéer och flertalet orkestrar i Norden samt en rad stora Tv-produktioner, som till exempel Stadskampen. Bollhem AB omsätter ca 7 miljoner kronor, har fyra anställda och en moderna fordonsflotta med fyra dragbilar och åtta trailers. MTAB Turnéservice förfogar därmed över nio dragbilar och 12 trailers.

Läs mer om turnetransport och vår Turnéservice här