Kroppsfixering och mörka arv – K-Special med Zeipel och Wallin

Cajsa von ZeipelCajsa von ZeipelMagnus WallinMagnus Wallin

I SVT:s kulturella dokumentärserie K-Special får du följa de svenska konstnärerna Cajsa von Zeipel och Magnus Wallins resa till Rom i jakten på inspiration. De har båda ett konstnärligt fokus på människokroppen. Cajsa har gjort sig känd för sina överdimensionerade kvinnor av gips och jesmonite. Hennes konst kan beskrivas som debattinlägg om hierarkier och maktstrukturer, samt konsthistoriens idealiserade bilder av kvinnan. Inte minst väcker hennes långsmala skulpturer diskussion kring kroppsfixeringen hos unga kvinnor.

Markus Wallin är känd för sina uppseendeväckande filmer med skelett och flådda kroppar. Hans konst bottnar i illustrationer från den medicinska historien och visar upp ett mörkt arv från folkhemmets normalisering av människokroppen. I dokumentären får du ta del av deras spaning efter uttryck för makt, passion och död – en ständig källa till konstnärlig inspiration.

Vart är din konst på väg?

Vi har lång erfarenhet av konsttransporter och erbjuder både emballering och installation av målningar och skulpturer. Inför Cajsa von Zeipels utställning “Seconds in Ecstasy” på Göteborgs konstmuseum ansvarade vi för transport och installation av verken.

Läs gärna mer om våra tjänster.