Koordinator med affärsfokus och kundansvar

Har du erfarenhet av försäljning och är redo för nästa steg i karriären? Vi söker nu en koordinator med affärsfokus och kundansvar till MTAB.

Om MTAB
MTAB är Nordens ledande bolag för känsliga och komplicerade transporter. MTAB transporterar, hanterar och förvarar ömtåliga och värdefulla föremål och produkter med minsta möjliga påverkan på såväl produkter som miljö. Verksamheten bedrivs i affärsområdena Fine Art och High Tech och arbetar huvudsakligen med konst, museiföremål och teknologi. Företaget finns representerat i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Du kommer att ingå i affärsområdet High Tech som består av 6 medarbetare i Stockholm och blir en viktig del av vårt skandinaviska nätverk som består av 20 personer. High Tech fokuserar på teknikintensiva kunder som utöver transporter har behov av tjänster i form av service, installation, konfigurering och lagerhantering. För rätt person erbjuds ett varierat arbete i en internationell miljö, med många kompetenta och engagerade medarbetare som vill hälsa dig välkommen till MTAB!

Om tjänsten
I rollen som koordinator har du ett helhetsansvar med varierande arbetsuppgifter. Arbetet innebär hela kedjan från proaktiva kundkontakter och relationsskapade aktiviteter till att skapa nya och vidareutveckla befintliga affärer. I rollen ingår budgetansvar för utvalda kunder. En viss del av arbetet utgår också ifrån daglig kundservice med bokning av order, avrapportering och fakturering. Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor och arbeta med såväl MTAB:s lokala kunder som företagets nationella verksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Proaktiv kundbearbetning. Mestadels av befintliga kunder, men även viss nykundsbearbetning kan förekomma
 • Förhandla och prissätta nya och befintliga avtal
 • Projektledning av kundprojekt
 • Besöka befintliga och potentiella kunder
 • Hantera inkommande order per telefon eller e-post och ta fram offerter till kund
 • Planera och lägga order i affärssystemet
 • Fakturera
 • Svara på frågor kring pågående uppdrag och projekt från kund och produktion

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Kontoret är beläget i Bromma men kommer under sommaren flyttas till nya moderna lokaler i Barkarby.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som koordinator behöver du ha tidigare erfarenhet från försäljning, vi tror även att du har arbetat med kundservice eller i annan administrativ roll. Vi värdesätter att du brinner för att utveckla befintliga och nya kundrelationer. För att trivas i rollen behöver du vara social, positiv, kommunikativ och ha en känsla för service. Det krävs att du är självständig, kan ta egna initiativ och säkerställer att saker blir slutförda. Du trivs att arbeta i en relationsbyggande och säljande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet från transportbranschen men det är inget krav. Dina personliga egenskaper är det centrala.

Krav

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet från försäljning
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Datorvana

Ansökan
Du är välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till jobbansokan@mtab.se senast den 2021-08-31. Skriv ”Koordinator” i ämnesraden. Ansökningshandlingarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta affärsområdeschef Rolf Svenléen, rolf.svenleen@mtab.se  070-323 44 99. Mer info: www.mtab.se/high-tech

Välkommen!