Full kontroll när Sias charter transporterades till och från Way Out West

Transport till festivaler

5000 kg scenutrustning lastas från det nyanlända Boeing 757 till vår lastbil.

Över 5000 kg scenutrustning anlände till Landvetter Airport inför världsstjärnan Sias festivaluppträdande på Way Out West i Göteborg.

Det har varit stor uppståndelse kring årets festival. Sia är en av de riktigt stora popstjärnorna och spelningen på Way Out West var hennes första uppträdande i Sverige. Vi assisterade Soundmoves UK lokalt på chartern som kom in från Israel.

”Det var fantastiskt att höra att materialet anlänt på flygplatsen och gått smärtfritt genom tull och leverans, vi kände direkt att detta kommer att bli stort” säger Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea som då befann sig i Helsingfors för att se till att allt var förberett inför den mycket tightare organiseringen som krävdes inför Flow Festival.

Materialet lastades noggrant i vår bil för transport till Way Out West för att därefter transporteras tillbaka till Landvetter. Sedan var det dags för vidare flygning till Finland och därifrån transport till Flow Festival i Helsingfors där MTAB tour logistics Jonas Bengtsson väntade. Vi tog hand om allt från och med att flygplanet hade landat tills det lyft både i Göteborg och Helsingfors.

”MTAB ansvarade för groundhandling av transporten. Det vill säga att vi såg till att alla papper var i ordning och det tullades på korrekt sätt, att det fanns rätt crew för att lossa och lasta samt säkra godset ombord. Kort sagt tog vi hand om hela resan på land”

säger Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea

 

Transportprojekten till de båda festivalerna var mycket lyckade. Projekt som dessa ställer särskilt höga krav på koordinering och personal i alla led.

”Känslan du får när du står där och allt gått bra och enligt plan bland blinkade bilar på plattan på flygplatsen och se planet lyfta och försvinna in i natten är obeskrivlig”

konstaterar Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea