Affärsområdeschef till MTAB

Nu har du chansen att bli en del av Nordens ledande företag inom innovativa logistiklösningar. MTAB har sedan 1968 utvecklat branschen genom nytänk och unika lösningar – vill du vara med och driva den utvecklingen vidare?

MTAB växer och i rollen som affärsområdeschef för High Tech har du stora möjligheter att påverka, utveckla och driva ditt område mot nya höjder. Du har resultat- och personalansvar med fokus på kundrelationer och utveckling av verksamheten. Du är en del av ledningsgruppen och rapporterar till MTAB:s VD. Här befinner du dig i en dynamisk och familjär miljö, med snabba beslutsvägar och hög påverkansgrad.

Rollen
Som affärsområdeschef arbetar du med strategiska såväl som dagliga, operativa frågor. Ena stunden sitter du i en förhandling med vår största kund, i nästa stöttar du ditt team med en komplex order där en unik lösning ska tas fram för att möta kundens behov. Affärsområdet High Tech innebär att vi hittar hela transportlösningar för exempelvis medicinteknisk och teknisk utrustning – och nästa år kanske något helt annat som du initierat som ett nytt segment?

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Ledare för ditt team om 7 personer och tillsammans utveckla arbetssätt, processer och rutiner
 • Budget- och resultatansvar med planering, uppföljning och åtgärder
 • Kundansvar med förhandlingar, upphandlingar, omförhandlingar och framtagande och redovisning av kvartalsrapporter i kundsamarbetet
 • Kravställare för ditt affärsområde för nya system
 • Representera MTAB i europeiska nätverk inom branschen

Vi söker dig som har:

 • Ledarerfarenhet
 • Arbetat med strategiska frågor i en styr- eller ledningsgrupp
 • Arbetat med en blandning av operativa och strategiska frågor och balanserat detta på ett effektivt sätt
 • Vana av att arbeta självständigt med budget-och resultatansvar
 • Erfarenhet av kundansvar och förhandlingar i en komplex tjänsteförsäljning
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Erfarenhet från logistik-/transportbranschen är meriterande men inget krav. Du har ett coachande förhållningssätt, är en trygg och prestigelös ledare som vill arbeta nära ditt team. Du uppskattar att hitta win-win lösningar i samarbetet med kunder, och gillar att hitta nya affärsmöjligheter. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Bromma. Vi bygger just nu vårt nya huvudkontor i Barkarby/Järfälla (nära IKEA), med tillträde sannolikt våren 2021.

Om rekryteringen
Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6/9. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår samarbetspartner Anki Stafwerfeldt på HOME of Recruitment, på 0733-887007 alternativt anki@homeofr.se. Vi önskar få ditt CV samt en motivation till vad det är som gör att du söker rollen, klicka här för att komma till ansökan. Vi tar inte emot ansökan via mail. Tillträde är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu


MTAB är nordens ledande transportör av konst och värdefulla föremål samt ömtålig teknisk utrustning. Vårt ständiga och övergripande mål är att utveckla och leverera avancerade mervärdestjänster som avlastar våra uppdragsgivares egna organisationer. MTAB har idag två affärsområden; High Tech och Fine Art. Den gemensamma faktorn är vår specialitet i att transportera, hantera och förvara ömtåligt och värdefullt gods med högsta möjliga kvalitet i alla led. Koncernen omsatte 2018 drygt 300 msek och har ca 130 anställda.