Karriär på MTAB

MTAB är Nordens ledande transportör av konst och värdefulla föremål samt ömtålig teknisk utrustning. Vårt ständiga och övergripande mål är att utveckla och leverera avancerade mervärdestjänster som avlastar våra uppdragsgivares egna organisationer. MTAB har idag tre affärsområden; Fine Art Logistics, High Tech Logistics samt Tour Logistics. Den gemensamma faktorn är vår specialitet i att transportera, hantera och förvara ömtåligt och värdefullt gods med högsta möjliga kvalitet i alla led. MTAB har idag över 150 anställda och verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland.


Vill du vara med och utveckla logistikbranschen genom att våga tänka annorlunda? Vill du vara en del av ett stort familjeägt företag som genom nytänk och innovativa lösningar har skapat en unik verksamhet i logistikbranschen?

Ledig tjänst

Coordinator inom segmentet Inredning & Auktionshus sökes!

Affärsområdet Fine Art söker en Coordinator med ansvar för segmentet Inredning och Auktionshus. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö och därmed flexibla med placeringsort.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat ansvar för orderhantering, fakturering, prissättning, merförsäljning, upprätthållande av avtal och kundnöjdhet. Du ser till att logistiken flyter så smidigt och ekonomiskt fördelaktigt som möjligt. Till din hjälp har du ytterligare en coordinator på plats i Malmö.

Vem är du? 
I din roll som Coordinator är det viktigt att du är strukturerad och klarar av att planera och prioritera. Du har ett starkt driv och motiveras av att lära dig nya saker. I utmaningarna ser du möjligheter, du har ett starkt kundfokus där din affärsmässighet kommer till sin rätt. Kundbesök är en del av arbetet och innebär ett nära samarbete med interna & externa kontakter inom och utom Sverige där det ställs höga krav på din samarbetsförmåga och att du är kommunikativ. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Allmänt
Du kommer att ingå i affärsområdet Fine Art som består av 9 medarbetare i Sverige och blir en viktig del i vårt Skandinaviska nätverk som består av 17 personer. För rätt person erbjuds ett varierat arbete i en internationell miljö, med många kompetenta och engagerade medarbetare som vill hälsa dig välkommen till MTAB!

Intresserad?
Du är välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till jessica.ahlgren@mtab.se senast den 30 juni 2017. Skriv ”Coordinator Inredning & Auktionshus ” i ämnesraden. Ansökningshandlingarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Ledig tjänst

MTAB växer och vi behöver omgående förstärka med en terminal/lagerarbetare.

Du kommer att vara placerad på lagret på Linta Gårdsväg i Bromma. Som terminal/lagerarbetare på MTAB är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Orderplock, hantera inkommande/utgående orders. Tex färdigställa gods för in/utleverans.
  Lasta/lossa gods
 • Digitala & analoga administrativa uppgifter/lagerföring i system
 • Truckhantering
 • Underhåll av lokaler & utrustning

Din bakgrund och färdigheter/egenskaper:
Vi tror att du har viss erfarenhet av ett liknande arbete och vi vill att du har truckkort A+ B. För att du ska trivas och passa i rollen är det viktigt att du är serviceinriktad, ordningsam, noggrann och har en förmåga att se lösningar istället för problem. Arbetet kan bjuda på både högt tempo och tunga lyft, därav har du en fördel av att vara stresstålig och ha god fysik. Du har god datorvana och behärskar svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

MTAB erbjuder

Ett varierande yrke med trevliga kollegor och en anställning i ett välkänt, familjeägt företag. Vi erbjuder avtalsenlig lön, förmåner såsom friskvård, rikskort och utbildning samt möjlighet till kompetenstillägg allt eftersom man utvecklas i sin roll. Vi har kollektivavtal.

Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till daniel.feranec@mtab.se. Ansökningshandlingarna behandlas löpande och vi behöver tillsätta tjänsten omgående. Om det är något du undrar över är du välkommen att kontakta Daniel Feranec, Lagerchef, på telefonnummer 073-030 09 25.


Ledig tjänst

Redovisningsansvarig till MTAB Group

MTAB befinner sig under tillväxt och vi behöver nu en Redovisningsansvarig.
Du kommer ha redovisningsansvar för MTAB Sverige AB men även ansvara för och driva samarbetet med vår outsourcade ekonomifunktion i våra nordiska dotterbolag. Resor till våra nordiska dotterbolag förekommer.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår:

 • Löpande redovisning, avstämningar och månadsbokslut
 • Momsredovisning, skattedeklaration och periodisk sammanställning
 • Upprättande av årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Kontaktperson mot revisorer och myndigheter
 • Vara delaktig i utveckling av processer och rutiner
 • Upprättande av koncernbokslut och koncernredovisning (meriterande)

För att du ska trivas och passa för rollen vill vi att du har:

 • Universitet/högskoleutbildning med inriktning redovisning
 • God erfarenhet i rollen som redovisningsekonom/ansvarig
 • Erfarenhet av koncernredovisning

Som person är du noggrann, strukturerad och klarar av att prioritera din vardag på ett effektivt sätt. Vidare är du självgående i ditt arbete samtidigt som din samarbetsförmåga är viktig för oss i dina interna och externa kontakter. Du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i urvalsprocessen.

Intresserad?
Skicka din CV med en personlig presentation till ulrika.hagglof@mtab.se senast den 10 maj. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa ekonomichef Linus Studény på 08-54 600 156.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Bromma.


Ledig tjänst

Driven Affärsområdeschef till MTAB!

Vill du vara med och utveckla logistikbranschen genom att våga tänka annorlunda? Vill du vara en del av ett stort familjeägt företag som genom nytänk och innovativa lösningar har skapat en unik verksamhet i logistikbranschen?

MTAB befinner sig under tillväxt och förstärker avdelningen High Tech genom att tillsätta en Affärsområdeschef. Som Affärsområdeschef har du intäkts- och personalansvar med fokus på kundrelationer och tjänsteutveckling tillsammans med dina medarbetare på kundservice. High Tech består för närvarande av 10 stycken medarbetare. Du rapporterar till MTAB:s VD och ingår i ledningsgruppen.

Din bakgrund och kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med budget-och resultatansvar i verksamheter med nära kunddialog. Du är en erfaren ledare och är van vid att ha ett övergripande ansvar. Erfarenhet av att ha arbetat strategiskt i en styr- eller ledningsgrupp samt att ha arbetat operativt med affärsutveckling är meriterande. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt samt ett genuint intresse för människor. Som person är du affärsmässig, kreativ, prestigelös och relationsskapande. Du är kommunikativ och behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Vi söker dig som har:

 • relevant utbildning
 • erfarenhet av att leda kundserviceavdelningar
 • erfarenhet av försäljning i ledande position
 • vana av komplexa förhandlingar

MTAB erbjuder
En anställning i ett välkänt, familjeägt företag där man gemensamt både har viljan att bygga kundrelationer och att göra affärer. En roll där du har stora möjligheter att påverka, driva och utveckla ditt område. Tjänsten är placerad i Stockholm.

 

Välkommen med din ansökan till ulrika.hagglof@mtab.se senast den 20 maj 2017.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Studény 08-54 600 156.

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering.


Ledig tjänst

Är du vår nya Exhibition coordinator på MTAB?

Till vår avdelning Fine Art med placering i Stockholm eller Göteborg söker vi nu en medarbetare som kommer att arbeta med logistik. Det innefattar kundkontakt, försäljning av våra tjänster, offerera nya tjänster, prissättning och prisförhandling, orderhantering, fakturering samt att kundnöjdhet upprätthålls.

Vem är du?
I din roll som coordinator är det viktigt att du är strukturerad och klarar av att planera och prioritera. Du har ett starkt driv och motiveras av att lära dig nya saker. I utmaningarna ser du möjligheter, du har ett starkt kundfokus där din affärsmässighet kommer till sin rätt. Du har ett stort intresse för konst, kanske med en bakgrund från konstvärlden. Vidare har du sannolikt erfarenhet av internationella transporter och spedition.
Kundbesök är en del av arbetet och innebär ett nära samarbete med interna & externa kontakter inom och utom Sverige där det ställs höga krav på din samarbetsförmåga och att du är kommunikativ. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Allmänt
Du kommer att ingå i en grupp med 9 medarbetare i Sverige och bli en viktig del i vårt Skandinaviska nätverk som består av 17 personer. För rätt person erbjuds ett varierat arbete i en internationell miljö, med många kompetenta och engagerade medarbetare som vill hälsa dig välkommen till MTAB!

Intresserad?
Du är välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till jessica.ahlgren@mtab.se senast den 28/4 2017. Märk din ansökan ”MTAB”. Har du frågor är du välkommen att ringa Jessica Åhlgren på 076-525 21 02. Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering.

Ansökningshandlingarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.


Ledig tjänst

MTAB växer och vi behöver förstärka med fler förare med placering i Bromma (flera tjänster)

Som förare på MTAB utför du, utöver framförande av lastbil, bland annat:

 • Lastning och lossning av oemballerat tekniskt gods
 • Montering och installation av kopieringsmaskiner
 • Intagning och bultning av kassaskåp
 • Packning av datautrustning
 • Bärningar med kryssele
 • Hantering och packning av konstföremål såsom målningar och skulpturer

Vi söker främst förare med C-behörighet och YKB, men om du har god erfarenhet av den typ av gods och verksamhet MTAB sysslar med kan det vara aktuellt med B-kortsförare. Saknar du moduler i YKB-fortbildningen kan vi hjälpa till med detta.

Tungt arbete förekommer och det är ett krav att du är i god fysisk form. Vi utför moment som slutkonfiguration av den utrustning vi levererar och det är viktigt att man kan ta till sig dokumentation och skriftliga instruktioner för att kunna utföra arbetet på korrekt sätt. Eftersom du arbetar ute hos våra kunder och representerar företaget är det viktigt att du har en god social förmåga och kan uppträda professionellt även i stressiga situationer.

MTAB erbjuder:
Ett varierande föraryrke med mycket kundkontakt, trevliga kollegor och en anställning i ett välkänt, familjeägt företag. Vi erbjuder avtalsenlig lön, förmåner såsom friskvård, rikskort och utbildning samt möjlighet till kompetenstillägg allt eftersom man utvecklas i sin roll som förare.

Ansökan:
Du är välkommen att skicka din ansökan med cv och personligt brev till ansokan@mtab.se snarast möjligast. Ansökningshandlingarna behandlas löpande. Om det är något du undrar över är du välkommen att kontakta Ulrika Hägglöf, HR ansvarig, på telefonnummer 08-546 00 100.