SwipBox tar en genväg med totallösning från MTAB

MTAB lagerhåller, transporterar, installerar och servar paketstationer åt den danska paketoperatören SwipBox. Denna totallösning sparar dyrbar tid och resurser och efter utrullningen i Sverige har MTAB implementerat den i flera andra länder.

Text: Pernille dalkov Bild: Philip Overbuary

Kaj Kaczmarek, SwipBox
Kaj Kaczmarek, SwipBox

”MTAB lagerhåller vår utrustning, kör ut den och installerar den i ett arbetsflöde. Det sparar tid.”
Kaj Kaczmarek, SwipBox

SwipBox har med sin unika affärsmodell kunnat expandera verksamheten kraftigt ända sedan etableringen i 2013. Företaget är specialister på att hantera paket för stora distributörer via paketstationer som typiskt installeras i butiker och i köpcentra. Konsumenterna kan här själva ta emot sina paket och det hela hanteras elektroniskt.

På grund av den växande verksamheten måste SwipBox kontinuerligt installera nya paketstationer, vilket underlättats betydligt genom avtalet med MTAB.

”Vi har fått en totallösning av MTAB där de lagerför våra paketstationer, kör ut dem till butikerna och installerar dem, allt med samma operatör”, förklarar Kaj Kaczmarek på SwipBox. ”Förut var det vi själva som skulle koordinera lagring, hitta lämpliga transportörer och avtala med montörer om installationen. Nu tar samma team hand om allt detta, så för oss blir det en genväg som sparar både tid och pengar.”

MTAB har under en längre tid levererat lösningen i Sverige och nu har turen kommit till Danmark, där SwipBox bl.a. har ett avtal om uppställning av paketstationer i Dansk Supermarkeds butiker.

Drömjobb för MTAB

Jørgen Jul Jensen
Jørgen Jul Jensen,
Country Manager Denmark

”Samarbetet med SwipBox är ett drömjobb för oss eftersom det involverar så många av våra kompetenser”, säger Jørgen Jul Jensen, Country Manager för MTAB i Danmark. ”Vi ska hantera deras paketstationer med all deras inbyggda elektronik. Och vi ska dessutom transportera stationerna till uppställningsplatsen samt installera och driftsätta dem. Vi har montörerna som klarar denna typ av jobb från början till slut.”

Det är en fördel för båda parter att de arbetar på tvärs av gränserna. Man kan då bygga vidare på erfarenheterna när en ny marknad ska öppnas för den ambitiösa paketoperatören.

”Näthandeln växer hela tiden och kunderna kan på detta sätt hämta sina paket i närheten och på tider som passar dem. Vi har avtal med flera stora distributörer och vi har inte bara haft framgång i Skandinavien utan finns även på plats i flera andra europeiska länder. MTAB är en av de viktiga samarbetspartners som kan stödja utvecklingen av vår verksamhet”, avslutar Kaj Kaczmarek på SwipBox.

Hittills har MTAB installerat 50 maskiner i Sverige och 15 i Danmark. Inom kort installeras ytterligare 225 maskiner i Sverige, 15 i Finland och 12 på Malta.

MTAB har ett väl utbyggt nätverk för service och underhåll i hela Europa. reservdelslager finns i Albertslund (Danmark) och MTAB har genomfört reparationsprojekt i Norge, Irland, Belgien, Frankrike, Spanien, Grekland och Malta.