Från Danmark till Kina

MTAB fick uppdraget att packa och transportera den mycket sköra och ömtåliga utställningen, ”China in Denmark 1600-2000”, som visades i Kina i samband med OS i Beijing. Den 8,5 ton tunga utställningen packades ner i 63 lådor.

– Det var en mycket komplicerad process för oss på museet, då vi inte har visat utställningar så långt bort som i Kina, berättar museiinspektör Thomas Lyngby som var intendent för utställningen och ansvarig för Kinatransporten. Det var många frågetecken som vi behövde rätas ut och där fick vi mycket hjälp av MTAB att styra processen, då de är rutinerade transportörer och hade erfarenhet av att transportera utställningar till Kina.
Utställningen bestod av ca 160 olika konstverk, däribland porslin och glas från 1700-talet, där det behövde byggas en rad speciallådor. Dessutom var det en del stora möbler som fick packas ner i delar. Totalt var det ca 500 olika föremål som skulle packas. MTAB upprättade packlistor och dokument för export samt fotograferade alla objekt och placerade foton inuti varje låda och
– Vi hade ett team om 6 personer på plats i slottet i två veckor för nedtagning och packning och vi samarbetade nära med de olika konservatorerna, och gjordes för varje föremål i samband med nedpackning, berättar Per Hoffmann, MTAB Danmark
– MTAB var professionella under hela arbetet och vi är mycket tillfreds med valet av transportföretag för det här stora uppdraget, säger Thomas Lyngby.